ini saya-

In the name of Allah,

saya persembahkan contengan saya. ini contengan, bukan lukisan.

ini tentang saya dan kehidupan.
coret-coret sebuah perjalanan mengenal Tuhan.

ArRahim melihat saya yang menulis, dan anda yang membaca, haa..jangan berani nak buat ikut suka.

hijrah itu superb. tapi sy lambat. tolong saya, bagi tazkirah. orang kata, tolong-menolong amalan mulia.

Semoga nasrullah mengiringi sebuah perjalanan usaha atas iman. usaha anda. usaha saya. usaha kita. dan usaha mereka.

usaha yang tulus mampu tembus hingga ke alam luar kalkulus._32492says

iman is like an airplane. the higher you go up. the smaller things on earth look_imam safi khan says


berjalan. kadang senget. berlari. kadang terjatuh. biar. Allah tahu. daku yakin.

Lilypie Kids Birthday tickers

Sep 6, 2011

Blog kena promote? biar betul..

Dengan namaNYA yang maha sempurna..
Assalammualaikum reading (and maybe fasting) eyes:)
How's your day?
and how's the iman?
and how's today's subuh?
ngeee...menyebok je keje.

Today's kinda busy for me..but I have about 3 posts in my mind.
Semalam nak post 2 benda sahaja:
but then, as i get into my blog..i noticed a message from Ratu Tak Cantik saying:  
salam..saya promote blog saudari di blog..harap x kesah :)

and i'm like...

so i went to her blog and saw her entry entitled: 
Promote: Blog Contengan Perjalanan, terbaik untuk iman dan islam.
and then i'm like...


but of course i continue to read kan..
baca sampai habis..then i'm like...


and 


and 


and 

uh..hu, i dunno what to say!

dengan post2 yang ringkas, dengan yang main tulis tak fikir, yang tulis sambil geram, yang feeling2, yang seharusnya dilabel "ntah pape ntah" macam ni..ada orang yang promote. 
Allah!
Maka benarlah..hati itu urusan ArRahman.
pemilik segala hati.

 Kena puji..baru nak bangga sikit tu..tapi lucky me, tiba-tiba ada mentol lampu menyala then cakap,

Baik atau buruk itu..semuanya dari Allah.
hanya saja di sandarkan pada diri hamba yang lemah ini..
jangan perasan okey..
Nothing you have is truly yours.

bila dipuji kejayaan kita..sebenarnya bukan milik kita.
oleh itu sedarlah sentiasa..
semuanya dari Allah:)

Sesungguhnya Allah mengetahui akan perkataan yang kamu sebutkan dengan terus terang dan juga Dia mengetahui apa yang kamu sembunyikan (di dalam hati).  
(Al-Anbiya: 110)

then i'm like

huu..begini rupanya hati saya ni. kena puji sikit..dah lupa Dia..
huhu..

But honestly, i think Ratu Tak Cantik gave me too much credits.. 
i mean, i'm not that good. (yet?) <---haha, apology, i'm such an optimist.

Jangan dipandang siapa yang menulis, tapi pandanglah apa yang ditulis.
baik, mak..

Intention matters, thou.
okey, mum..

 Ratu Tak Cantik, terima kasih atas promosinya(",)
I've never thought my blog will be promoted like this.
it is such an honour.
Jazakallahu khairan:)
it means, semoga Allah membalas kebaikan kamu:)


semoga kita sama-sama terus menulis kerana Dia yang telah memberikan ilham dan mengizinkan kita menulis (um..i mean blogging).
usaha saya dan usaha anda, insyaAllah jadi saham bersama:)

again, abundant of thanks(".)

wowowo..wait. I havent say even a single Alhamdulillah yet, didn't I?
penting ni, sebab kebahagian itu nermula dengan Alhamdulillah:)


okay, now this post is done:)

*saya ni trainee AMO je (Assisstant of Medical Officer). but i do wanna be a doctor.. and InsyaAllah, many years ahead,i'll be one. 

4 comments:

amranaiman said...

ayam ape tu? buat2 cepat nk baca hehe :D

QF_ said...

hoo...ayampenyek ye?
this one is ayam hilang.

Ratu Tak Cantik said...

awwhh..ur welkom... :)
yeah...what you wrote is what made me promoted you..it was brilliant..praise be to Allah because He made you able to do it :)

QF_ said...

:)